Uteplats och altan

Nu börjar solen att titta fram allt mer. Det är nu dags att ta klivet ut på altanen. Om du har en inglasad altan har du säkert redan njutit ett tag, men det är nu vi som har en öppen också kan göra det. Att kunna sitta i vårsolen och njuta med en kopp kaffe är inte fel!

Dags att fixa till altanen

Nu när en hel vinter har gått utan att det gått att pyssla om altanen så är det hög tid att göra ordning den. Ta fram dina utemöbler och se över dem. Om det är trämöbler så kan de behöva oljas in. Kanske det är läge att köpa nytt?

Sopa av altanen från alla löv som med säkerhet har lagt sig lite varstans. Om du har stenplattor som underlag så är det bra att rensa mellan dessa redan nu. Är det en träaltan så kan den behöva oljas. Kanske du har krukor framme med vissnade växter från förra sommaren? Plantera om med nya fräscha blommor.

Det är inte fel att  plantera lite olika sorters prydnadsgräs. Det är vackert att titta på och kräver inte heller en massa skötsel.

En parasoll för soliga dagar är inte fel. Har du en sedan innan, se över så att den är hel och fin, annars investera i en ny!

2 Apr 2020